Förra årets vinnare gör det igen!

 

I vindstyrkor på mellan 15-18 sekundmeter och med regn under förmiddagen gav sig totalt 45 spelare ut under söndagen för att utse 2019 års Klubbmästare. Och det var inte bara vädret som var dagens utmaning. Alla damer startade nämligen från tee 52 och pojkjuniorerna, som dessutom tävlade i öppna herrklassen gick därav 36 hål från tee 59. Och oavsett din ålder gick inga starter från tee 47. Så det var helt klart ganska tuffa förutsättningar för spelarna.

Och det blev en mycket spännande dag! 

Öppna herrklassen gick ut först och efter första varvet ledde förra årets vinnare Martin Owesson med 74 slag före Daniel Sonberg på 77 slag. Jonas Andersson och Alexander Friberg var inte långt efter på sina 80 respektive 81 slag. Andra varvet tappade dock både Martin, Jonas och Daniel en del medan Alexander kom in med 3 birdies i bagaget och totalt 79 slag. 

Resultatet i herrklassen blev därför:

Martin Owesson 158 slag
Alexander Friberg 160 slag
Jonas Andersson 160 slag

 

Även på damsidan blev det spännande, även om det främst kom att handla om två mycket tävlingsvana tjejer. Selma Rasmusen gick ut för att försvara sin klubbmästartitel från i fjol och började starkt med en birdie på 1:an. Men det gjorde även hennes medspelare i bollen, Ebba Nilsson och dessutom gjorde båda tjejerna en bogey på andra hålet. Men sedan började de skiljas åt och Selma som gjorde birdie både på sjunde och åttonde hålet gick ut på par, medan Ebba gick +5. Och Selma fortsatte lika stadigt in och segrade till slut med 76 slag mot Ebbas 84. 

Resultatet för damklassen:

Selma Rasmusen 76 slag
Ebba Nilsson 84 slag
Margaretha Sparre 100 slag

 

Det blev även rafflande spännande i andra klasser. I H50 krävdes särspel mellan de 3 herrarna Joachim Malmsten, Mats Åhman och Jörgen Nilsson eftersom de alla kom in på 96 slag. Men efter några hål till på banan stod slutligen Mats Åhman som vinnare.

Resultat för H50

Mats Åhman 96 slag
Jörgen Nilsson 96 slag 
Joachim Malmsten 96 slag

 

Även i H30 krävdes särspel mellan Jonas Andersson och Alexander Friberg, men Alexander stod som segrare redan efter första spelade hålet då han lyckades med birdie.

Resultat för H30

Alexander Friberg 160 slag
Jonas Andersson 160 slag
Daniel Sonberg 164 slag

 

Resultat för H40

Martin Owesson 158 slag
Håkan Sparre 163 slag
Peter Arkeklint  164 slag

 

Resultat för H60

Stefan Andersson 90 slag
Sture Sonberg 91 slag
Kent Strand 92 slag

 

Resultat för H70

Börje Ulwebäck 78 slag
Lars Johansson 90 slag
Bengt Edwardsson 93 slag

 

Resultat för D40 

Margaretha Sparre 100 slag
Anna Olgrim 105 slag
Gundi Hill 114 slag

 

Slutligen måste vi också imponeras av pojkjuniorerna som inte bara tävlade i sin klass utan som också hängde på i den öppna herrklassen, vilket betydde 2 varv om 36 hål och dessutom från tee 59. Och här var det väldigt jämnt. Efter första varvet kom Anton Sundberg in på 88 slag, bara ett slag bättre än Alex Johansson. Men det blev Alex som till slut stod som segrare då han höll ihop det något bättre på slutet. 

Resultat juniorer pojkar

Alex Johansson 168 slag
Anton Sundberg 180 slag
Adam Sundberg 196 slag

 

Stort grattis till vinnarna och även till resterande deltagare för en mycket bra insats under ganska tuffa förhållanden. 

Och just det, nu behöver ju inte klubben byta namn på parkeringsskyltarna.......  :-) 

 

 

Kommentarer

Fler artiklar