Vilken härlig dag på Trummenäs GK!

Strålande morgonsol från klarblå himmel, morgonpigga spelare taggade till tusen, Radio Blekinge på besök och Trummenäsbössan fylld. En dag fylld av fantastiska insatser, på olika sätt!

64 morgonpigga spelare samlades på det lilla torget utanför shopen klockan 06:45 i morse för att få tävlingsinformation innan det var dags att ge sig ut på banan. Vi kunde inte önskat bättre tävlingsväder, då de sista dagarnas isiga vindar äntligen höll sig borta och lät solen värma från klarblå himmel. 

Efter avslutad information gav sig spelarna av i långa led längs banan för att komma till just sitt hål för dagens start. Väl på plats peggades det upp och 07:00 gick startskottet och plötsligt var det rörelse överallt på banan. Gässen som i vanliga fall vankar runt ganska ostört på banan den här tiden på dagen fick plötsligt oväntat sällskap var de än gick. 

Det var ju inte bara fokus på Gökottegolfen idag. Runt om i Sverige har man också just denna dagen lagt stort fokus på att samla in pengar för att motverka den akuta hungersnöd som råder i världen. Sveriges Radio tillsammans med Radiohjälpen har gemensamt startat projektet Springhjälpen som skall få folk i rörelse just denna dagen och samtidigt skänka pengar till detta viktiga ändamål. Under hela dagen har Sveriges Radio direktsänt från olika delar av landet, på platser där folk är just i rörelse och vi på Trummenäs GK hade den stora äran att ha dem hos oss mitt under tävlingen. Exakt klockan 09:42, efter att ha avslutat puttandet på hål 18 fick Trummenäsmedlemmen Jan-Åke Andersson berätta i direktsänd radio om vad det är han uppskattar så mycket med golfen. En intervju som handlade inte bara om golfen och strävan att alltid spela den bästa rundan utan också om njutningen i att få vara ute i naturen och alla goda vänner i klubben. 

Det var bra tempo i tävlingen och redan efter tre och en halv timme kom första bollen in till tävlingskansliet med sina scorekort. När alla kommit i mål samlades sedan hela gänget i restaurangen för gemensam lunch och prisutdelning.  

Vinnare i dagens tävling blev paret Åsa Johansson och Mats Resebo på fina 41 poäng. De vann en golfrunda på Kalmars Golfklubb och övernattning i Kalmar skänkt av dagens sponsor First Hotel.

Tvåa i tävlingen blev Jan-Åke Andersson och Lennart Gustafsson på 38 poäng och trea blev Christoffer Olsson tillsammans med Joachim Malmborg på 37 poäng. 

Parallellt med tävlingen samlades det ju in pengar till Springhjälpen och som en extra tävling i tävlingen fck samtliga som gjorde antingen eagle eller birdie "böta" för gott spel genom att skänka en slant till Trummenäsbössan. Då det var många lag som spelade väldigt fin golf, blev det en hel del böter i kassan. Totalt har Trummenäsbössan fyllts med 6 195 kronor som går direkt till Radiohjälpen för sitt arbete mot hungern i världen. Sällan har väl en böter känts som en så fin insats!

Lag Andersson/Gustafsson som kom två i tävlingen.

Dagens tredjepristagare: Lag Olsson/Malmborg

Kommentarer