Månadens Medlem

 

Namn: Per-Örjan Johansson
Ålder: 74
HCP: 16,6
Yrke/sysselsättning: Pensionär

 

 

Jag heter Per-Örjan och är smålänning, född i Vimmerby och har innan flytten till Blekinge 2011 jobbat 40 år på bank i Växjö. Jag har alltid varit intresserad av idrott, framförallt bollsporter och innan intresset för golf skapades så spelade jag både pingis, tennis och fotboll. Sedan har jag haft motorcykel under många år och kör faktiskt fortfarande ibland.

 

 

  • Hur länge har du spelat golf?

Jag tog grönt kort i Alvesta 1994 och har spelat kontinuerligt sedan dess. Idag spelar jag 3 gånger i veckan och är alltid med på både Senior- och Vintergolfen.

 

  • Vad var det som gjorde att du började spela golf? 

Jag blev nyfiken på golf så fort de började bygga Alvestas golfbana 1993 och någonstans visste jag att jag skulle fastna för det om jag testade. Så andra året de var igång sålde jag min motorcykel och tog grönt kort istället.

 

  • Utövar du andra sporter?

Nej, egentligen inte. Nu är det golf och bridge för hela slanten. Vi är ett ganska stort gäng golfspelare här på Trummenäs som även spelar bridge tillsammans.

 

  • Vad är det du uppskattar mest med golfen?

Det är mycket! Umgänget, gemenskapen, spelet i sig såklart och så gillar jag när vi tävlar. Sedan är det ju positivt att man får motionen på köpet. Det är med andra ord mycket glädje med golfen!

 

  • Varför valde du Trummenäs Golfklubb som just Din hemmaklubb?

När jag jobbade i Växjö så hade jag en kund som köpte stuga här på Trummenäs. Vi fick hyra den av honom 1995 och blev helt förälskade i området. Vi fortsatte komma hit genom åren innan vi till slut år 2006 köpte en egen stuga. Och det var aldrig något tvivel om att det var Trummenäs vi ville till. Vi tittade på stugor i andra områden också, men det var alltid Trummenäs som stod högst på önskelistan. Och att golfbanan låg i området var oerhört viktigt, så hade inte den funnits här hade nog inte heller stugköpet blivit här trots allt. Nu stortrivs vi och 2011 byggde vi om stugan till ett året-runt-boende och då flyttade vi samtidigt ner hit permanent.  

 

  • Vad är den största utmaningen i ditt golfspel?

Att få till ett jämnt spel så att jag mer konstant går på mitt handicap. Tog en lektion av Björn för ett tag sedan och fick tips om att räta upp mig för att ändra vinkeln på klubban lite och det gjorde skillnad. Spelar mycket bättre nu.

 

  • Vad är ditt mål med golfen?

Jag har egentligen inget särskilt mål, men kan bara konstatera att utan golfen skulle jag inte må bra. Den ger mig så oerhört mycket och det är här vi har våra vänner.

 

  • Vad är ditt absolut bästa golfminne?

Mitt bästa golfminne måste nog vara First Open 2000. Jag och min kompis från Växjö kom till semifinal i Nybro och spelade fantastiskt bra golf. Vi vann och vinsten var en resa till Mallorca. Det var häftigt!

Jag kan passa på att tillägga att mitt värsta golfminne också är från First Open, fast året efter. Jag och samma vän från året innan kom till semifinal – igen, men förlorade tyvärr. Och det var här på Trummenäs GK!

 

 

5 snabba:

(fet stil markerar vad som föredras av nedan alternativ)

Driver Putter
Tävling Sällskapsspel
Vagn Bärbag
Pitchar Bunkerslag
Plikt Spel i alla lägen

 

 

 

 

 

Kommentarer

Fler artiklar