Efter att ha spelat över 100 banor världen över rankar de Trummenäs som Topp 10!

Efter att ha spelat golf som gäster hos oss varje sommar i 30 år, hälsar vi nu Christina och TorBjörn Persson välkomna som fullvärdiga medlemmar på Trummenäs Golfklubb!

Christina & TorBjörn är ett härligt par som med över 45 år tillsammans nu njuter av livet som både pensionärer och golfare. De är bofasta i Västerås men har sommarboende ute i Färskesjön mellan Jämjö och Torhamn. Eftersom sommarboende i Färskesjön funnits i familjen sedan 1966 (Christinas pappa är nämligen född där) har paret spelat minst en runda golf på Trummenäs GK varje år sedan klubben bildades. Ja, egentligen var de här redan innan dess. De stod och slog bollar redan på den tiden det enbart fanns en range här.

TorBjörn är från Jämtland och Christina är född och uppvuxen i Stockholm. Deras vägar möttes i början av 70-talet när TorBjörn jobbade i Stockholm och en vän presenterade honom för Christina. Sedan dess har de hängt ihop och har två vuxna barn tillsammans. Då TorBjörn först var inom flygvapnet och sedan inom SAAB betydde det att han bytte bostadsort några gånger under sitt yrkesliv. Christina har inte tvekat en sekund över att följa med honom. Det har gjort att de tillsammans bott både i Stockholm, Halmstad, Trångsviken i Jämtland och nu slutligen i Västerås.

TorBjörn hade ett stort intresse av segelflygning i sin ungdom och fortsatte med det några år även efter att han träffat Christina. Christina var väl kanske inte lika road över makens hobby, då det för henne mest innebar att stå nere på marken och titta upp i himlen för att följa en liten prick som flög där uppe. Hon såg gärna att de istället hittade en gemensam hobby som de båda kunde glädjas åt tillsammans.

1989 var de av en slump på Västerås golfklubb och skulle äta lunch och där plötsligt kände de båda att golf vore något att satsa på, tillsammans. Sagt och gjort blev de medlemmar i Arboga GK och drog med sig sina barn in i det också, som var tonåringar på den tiden. De fastnade för golfen direkt och spelade på all ledig tid de hade. TorBjörn satt dessutom i styrelsen för Arboga GK under några år och producerade deras egen golftidning. Ganska snabbt började de också resa runt och testa andra banor på andra orter. Först inom Sverige men ganska snart begav de sig också till Skottland där de sedan spelat nästan varje år sedan första gången. Skottland har blivit något av en favoritdestination tack vare den vackra miljön, de fina banorna och den goda maten. De har spelat på ett stort antal banor runt om i Skottland, bland annat i St. Andrews-området där de besökt t.ex Leven, Balcomie Links i Crail och Anstruther Golf där den sista har en mycket vacker 9-hålsbanan precis nere vid havet.

Bästa golfminnet var när de var på Irland och av en händelse åkte in på en golfbana väster om Dublin för att äta lunch. Christina var klädd i jeans och de hade inte alls för avsikt att spela golf, utan bara få en bit mat. En herre tog emot dem mycket välkomnande och tyckte att de skulle passa på att spela ett par hål när de ändå var där. Christina påpekade då att hon trots allt var klädd i jeans och inte kunde följa eventuell klädkod på klubben, men mannen som tog emot dem menade att Christinas jeans förmodligen var betydligt dyrare än många av de byxor de andra spelarna var klädda i, så han tyckte inte alls att det spelade någon roll. Då att spela golf inte var TorBjörn och Christinas plan från början och tiden lite knapp, erbjöd han dem skjuts ut till 12:an och så fick de spela de sista 6 hålen på den väldigt fina banan. Väl i mål når de mannen igen och frågar vad de ska betala för den fina möjlighet de fått.

- Betala vad ni tycker att det var värt! svarade han och skrattade.

Christina och TorBjörn bad då om att få betala deras 9-håls greenfee och när de skall lämna klubben får de veta att mannen är den som faktiskt äger banan. Det blev ett fint minne för livet.

På hemmaplan bytte paret klubb 2002 till Tortuna GK i Västerås och 2008 blev det Skerike GK som också är belägen i Västeråstrakten och där är de kvar som medlemmar idag.

Det här härliga paret har spelat golf i över 30 år nu och rest runt i både Sverige, Danmark, Skottland, Italien och till och med varit på Azorerna och spelat golf. Nu väljer de att nappa på Trummenäs Introduktionserbjudande för nya medlemmar 2020 och tycker att det är en fin möjlighet att komma in som medlem. Nu ser de fram emot att kunna spela obegränsat här hos oss under somrarna, men kommer fortsätta att ge sig ut på utflykter till andra banor. Som TorBjörn säger:

- Helst skulle vi vilja spela på minst en ny bana varje år, men det börjar bli så långt att åka!

Då det här är ett par som spelat golf både länge och på oerhört många banor är det extra roligt att citera TorBjörn när han säger:

- Vi har spelat över 100 banor runt om i världen och Trummenäs är bland de absolut bästa vi spelat. Definitivt på Topp 10-listan!

Trummenäs GK önskar er båda mycket varmt välkomna!