Nu håller vi tummarna för Selma!

Till helgen den 24-25 augusti går Riksfinalen i Teen Cup på Gävle Golfklubb och Trummenäs GK är stolta över att representeras av vår duktiga junior Selma Rasmusen. 

Teen Cup är en av världens största tävlingar för juniorer i åldrarna 13-16 år och tävlingen i helgen är den 44:e i ordningen i Teen Cups historia. Tävlingsformen är 36 håls slagtävling (scratch) med 18 hål på lördagen och 18 hål på söndagen. Spelarna är indelade i 4 åldersklasser och varje åldersgrupp är indelad i flickor respektive pojkar. 

De spelare som vinner sin klass i helgens Riksfinal får tillsammans med uttagna spelare 17-18 år representera Sverige och Swedish Golf Team i Nordic Junior Match - en landskamp mellan Sverige, Norge, Finland och Danmark. 

 

För Selma blir det 5:e (!!) gången hon spelar Riksfinalen i Teen Cup. Hon har med andra ord, varje år hon tillåtits vara med, gått till final. Imponerande! 

I år är det mamma Mirja som följer med henne till Gävle som stöd och Selma är riktigt taggad. Hon utstrålar dock ett avundsvärt lugn, även om hon är mycket medveten om att motståndet är tufft. Det är riktigt bra spelare som kommit till finalen.

- Är du nervös? frågar jag. 

- Nej, inte ett dugg för spelet! svarar Selma omedelbart. Är jag nervös för något så är det i så fall den gemensamma middagen eftersom man inte känner någon, svarar Selma och skrattar till lite. 

Och det är klart att det är lite pirrigt. Det är ju trots allt över 140 ungdomar med stöttande föräldrar på plats under välkomstmiddagen på fredag kvällen. 

- Har du satt upp något mål för helgen? undrar jag.

- Jag kom 4:a förra året och jag vill så klart få en lika bra placering i år. Men motståndet är tufft! 

- Vad tror du krävs för att du ska kunna vara med och slåss om topplaceringarna? 

Selma funderar lite.

- Ett bra inspel. Får jag bara till mina inspel och kommer rätt in på green så kan det gå bra.

 

Selma skall tävla mot 17 andra tjejer som alltså kommit till final genom olika kvaltävlingar runt om i landet. Tjejernas hcp i hennes tävlingsgrupp varierar från 11,0 till +1,3. Selma har hcp 4,3 idag. 

För vinnaren i varje klass väntar landskamp den 12-13 oktober på Simons GC i Danmark. 

 

Nu håller hela Trummenäs tummarna för dig Selma!

 

Lycka till!

 

 

 

 

 

Kommentarer