Trummenäs GK som värd för SGF Seniortour 2019

Det har varit tävling i dagarna 3 på banan då vi haft över 230 deltagande herrar i SGF Seniortour och Blekinge Seniortour.

Redan under fredagen 3 maj fylldes banan av killar som spelade in inför helgens Seniortävlingar för H30 och H40. Ett glatt gäng spelare som turnerar runt i landet och träffas vid flera tillfällen, då seniortouren innehåller 5-7 omgångar beroende på åldersklass. Det blev därav många glada möten mellan spelare från olika klubbar som kanske bara ses just under dessa tävlingsdagar.

För H30 och H40 var helgens tävling på Trummenäs GK säsongens första i touren och man gick 18 hål under lördagen och fortsatte med 18 hål på söndagen. Trummenäs bjöd dessvärre på lynnigt väder där starka vindar och hagelskurar gav killarna en rejäl utmaning och under lördagen tvingades tävlingsledningen stoppa tävlingen under ca 45 minuter för att avvakta att haglet smälte undan från greenerna. Trots detta visade killarna på mycket fina resultat och vinnaren i H30 - Johan Andersson - gick runt på 143 slag (-1) och vinnaren i H40 - Ulf Blixberg - imponerade i det tuffa vädret med en total på endast 140 slag (-4).

I just H30 dominerade Kalmar GK i toppen och hela vinnartrion kom därifrån. Johan Andersson i topp som sagt, följd av Patrik Gottfridsson på 145 slag. Trea blev vinnaren Johans bror Andreas Warme på 147 slag. Se hela vinnartrion på bild ovan.

Bäste hemmaspelare blev Alexander Friberg som kom på 15:e plats med 153 slag.

I H40 kom totalt 69 herrar till start och både vinnaren Ulf Blixberg (140 slag) och tredjepristagaren Daniel Sandman (144 slag) representerar Albatross Golfklubb som ligger strax utanför Göteborg. Jerry Mohlin från Skövde GK lyckades slå sig in mellan dessa båda herrar och knipa andraplatsen på mycket fina 141 slag.

Bästa (och enda) hemmaspelare blev Patric Nilsson på 161 slag.

Nästa tävling för herrarna i H30 och H40 går av stapeln den 18-19 maj och då på Tranås Golfklubb.

På bilden ses flera av H40 deltagarna sitta i soffan och vänta in prisutdelningen.

Ett stort tack till SGF Seniortour H30/H40 som valde Trummenäs GK som första anhalt på säsongen och ett stort tack till samtliga spelare för en riktigt trevlig helg!

Blekinge Seniortour 55+

På måndagen fortsatte tävlingsverksamheten då vi fick besök av Blekinge Seniortour 55+ och totalt 117 entusiastiska golfspelare från hela länet. Hemmaklubben Trummenäs ställde upp med så många som 28 tävlande, men Sölvesborg GK var inte så mycket sämre utan sände en så stor trupp som 23 spelare.

Herrarna fick känna på den kraftiga vinden på Trummenäs men kom trots detta in med väldigt fina resultat.

Bästa hemmaspelare i sina klasser blev Ragnar Wihlstrand som vann D-klassen på 73 slag och Jan-Åke Andersson som vann C-klassen på 76 slag. Mycket bra spelade även Åke Alenäs 71 slag, Bertil Persson 79 slag och Per-Örjan Johansson 81 slag.

Se de 3 bästa resultaten i varje klass här:

Klass A B C D
1:a plats Tommy Carlsson, Sölvesborg GK, 71 SHCP Yngve Nilsson, Karlshamns GK, 78 Jan-Åke Andersson, Trummenäs GK, 76 Ragnar Wihlstrand, Trummenäs GK, 73
2:a plats

Åke Alenäs, Trummenäs GK, 71

Jan-Åke Gustafsson, Karlshamns GK, 79 SHCP Bo Thorsson, Leråkra GK, 78 Erik Jensen, Sölvesborgs GK, 76
3:e plats Leif Olsson, Karlshamns GK, 76 Bertil Persson, Trummenäs GK, 79 Per-Örjan Johansson, Trummenäs GK, 81 Lennart Bohman, Nicklastorps GK, 81 SHCP