I slutet av 80-talet föddes en djärv idé i några huvuden ute på Trummenäs:

Vi fixar en golfbana på området!

Vilken tur för oss som är medlemmar i klubben idag att idén föddes i huvuden som tillhörde den kategori människor som får saker och ting att hända. Som inte väntar på att någon annan ska fixa. De bara kör.

Efter hårt arbete i timmar, veckor och månader föddes så banan och klubben, Trummenäs Golfklubb. Året var 1989. Trettio år har nu gått. Trettio år med ett oändligt antal duffar, slicar, luftsvingar, klockrena träffar, frustration och en och annan svordom. Men framförallt glädje. Golf är sannerligen känslornas spel. Och utan eldsjälarnas fantastiska och envisa arbete då i slutet av åttiotalet hade vi inte fått uppleva dessa känslor. Inte på Trummenäs i varje fall. Och det måste firas.

Vi firar trettioåringen på olika sätt det här året. Ett av dem är genom en bok som berättar historier och anekdoter från klubbens trettioåriga historia. Boken kommer att släppas vid firandet den 15 juni men vi kommer att släppa några korta historier från boken redan nu, här och på facebook.

Visste du till exempel att Mr Golf, Göran Zachrisson, spelade på vår bana 2009? Han slog sina första golfslag på 1940-talet på Stockholms golfklubb och har spelat på några av de mest kända golfbanorna i världen. Han blev så tagen av rundan på Trummenäs att han satte sig och skrev ett tackbrev med sin poetiska och karaktäristiska stil när han kom hem:

Jag kan finna anblicken av sluttningen ner mot Östra Fjärden oemotståndlig och var jag än befann mig på banan blev jag påmind om den här delen av skärgården, antingen för att vassen dansade efter vindarna eller för att rena vatten öppnade sig.”

Läs hela brevet i jubileumsboken som kommer ut i sommar.