Vår Pro

Björn Hansson

Head PRO

Björn Hansson började sin tränarkarriär på Carlskrona GK 1983. Därefter bar det av till Särö GC i ett år. Återvände till hemmastaden Karlskrona och blev Headpro på Nicklastorp GK. Där var han verksam fram till 2001 och därefter har han varit en framgångsrik tränare på Trummenäs GK.

Vad är det som är det som gör att du vill vara tränare ?

"Det som driver mig som tränare är flera saker, men helt klart är det kicken jag får av att få vara delaktig i mina elevers utveckling. Att få se glädjen i ögonen på en elev när de träffar bollen bättre än förut är obetalbar. Känslan att varje dag som jag går till jobbet så får jag möjlighet att hjälpa till och att få göra det tillsammans med härliga människor i en fantastisk miljö".

Vilka är de viktigaste sakerna att tänka på när det ska göras en custom fitting?

"Det största enskilda behovet som finns hos eleverna är att anpassa klubborna så att vi optimerar träffen i klubbhuvudet. Det andra är att se till att eleverna har jämna steg mellan sina klubbor. Det vi inte ska glömma bort i sammanhanget är att vi kan hjälpa till med såväl boll- som skoutprovning för att maximera ditt spel".